din_vl

Storage file SS_SETTINGS.dat is corrupt...

6 posts in this topic

hi.

working with admin kit 6.0

last time i see erors in event viewer every 15 minutes on the server with kit database:

 

Storage file C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Administration Kit\Storages\b4364f08-2f27-4473-a1ff-9f3cf3c6c040\SS_SETTINGS.dat is corrupt

 

Error information: 1192/0 (Data is corrupted or has an unknown format), O:\CS AdminKit\development2\std\par\parstreams.cpp, 254

 

 

looking some time for help with this error - no success.

anyone can help ?

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi.

working with admin kit 6.0

last time i see erors in event viewer every 15 minutes on the server with kit database:

 

Storage file C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Administration Kit\Storages\b4364f08-2f27-4473-a1ff-9f3cf3c6c040\SS_SETTINGS.dat is corrupt

 

Error information: 1192/0 (Data is corrupted or has an unknown format), O:\CS AdminKit\development2\std\par\parstreams.cpp, 254

looking some time for help with this error - no success.

anyone can help ?

 

thanks.

 

 

Bump

 

I am having the same exact problem. Does anyone have a solution for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi.

working with admin kit 6.0

last time i see erors in event viewer every 15 minutes on the server with kit database:

 

Storage file C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Administration Kit\Storages\b4364f08-2f27-4473-a1ff-9f3cf3c6c040\SS_SETTINGS.dat is corrupt

 

Error information: 1192/0 (Data is corrupted or has an unknown format), O:\CS AdminKit\development2\std\par\parstreams.cpp, 254

looking some time for help with this error - no success.

anyone can help ?

 

thanks.

 

You may restore administration Kit from backup with klbackup utility.

Typical reason of the problem is power loss with HDD caching enabled.

To prevent similar problems in the future you may turn off HDD caching, you may also upgrade Administration Server to the version 6.0.1591, this version has some extra redundancy to reduce possibility of such corruption.

post-340-1210068079_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
You may restore administration Kit from backup with klbackup utility.

Typical reason of the problem is power loss with HDD caching enabled.

To prevent similar problems in the future you may turn off HDD caching, you may also upgrade Administration Server to the version 6.0.1591, this version has some extra redundancy to reduce possibility of such corruption.

 

Thank you so much for the response. One quick question though. I updated the Kaspersky Admin Kit to 6.0.1591 (this is after the corruption) but my last "good" backup was on April 26. Will it be ok if I restore from the backup, even though the backup was taken with an older build, and the files are over a week old?

 

*Note, the older build I was using was Admin Kit 6.0.1405

 

 

Randy

Edited by randy8080

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you so much for the response. One quick question though. I updated the Kaspersky Admin Kit to 6.0.1591 (this is after the corruption) but my last "good" backup was on April 26. Will it be ok if I restore from the backup, even though the backup was taken with an older build, and the files are over a week old?

Randy

 

Yes, it will be OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes, it will be OK.

 

Great, thank you for all your help! I will turn off the Disk caching, and run the restore tonight!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now