Jump to content

Kaspersky Premium for Mac tarama 10 saattir ilerlemiyor!

Recommended Posts

Kaspersky Kullanicisi
Posted

EkranResmi2025-11-2722_19_10.thumb.png.7f0cb5c3f453bbaa4bd6d8d0fbebc24f.png

Merhaba. Bundan tam 10 saat önce Kaspersky Premium for Mac ile tarama başlattım ancak 10 saattir hep aynı aşamada takılı halde kaldı.

İlerlemiyor.

Yardım edin lütfen.

Nasıl çözülür?

Posted

Hesaplanıyor diyor, yani daha tarama başlamadı gibi görünüyor veya bitirme aşamasında.

Bana özelden sorduğunuz NTFS biçimini bahsetmemişsiniz burada kullandığınız OS vb. NTFS olarak ve harişci bir disk kullanıyorsunuz bu da desteklenmeyen sistemi tarama yapıyorsunuz gibi görünüyor. Bu da bu sorunun nedeni gözüküyor. Kaspersky kaynaklı değil kısaca.

Kaspersky Kullanicisi
Posted
3 minutes ago, murat5038 said:

Hesaplanıyor diyor, yani daha tarama başlamadı gibi görünüyor veya bitirme aşamasında.

Bana özelden sorduğunuz NTFS biçimini bahsetmemişsiniz burada kullandığınız OS vb. NTFS olarak ve harişci bir disk kullanıyorsunuz bu da desteklenmeyen sistemi tarama yapıyorsunuz gibi görünüyor. Bu da bu sorunun nedeni gözüküyor. Kaspersky kaynaklı değil kısaca.

Merhaba.

Murat bey iyi günler kolay gelsin.

Tarama bitirme aşamasında değil daha başlamamış.

Kullandığım işletim sistemi: Apple macOS Tahoe 26.1

@murat5038

Posted

Söylediğim gibi özelden bahsettiğiniz NTFS olayındna kaynaklı ve harici disk olmasında dolayı bu sorun oluşuyor. Disk sistemini göremediği için başlatma devam edemiyor. Ayrıca disk şifreleme algoritmaları taşıdığındna deiğiniz dosya sistemine uyum sağlaması zor. Bu Kaspersky sorunu değil kısaca bunu Apple ile çözmeniz gerekiyor ilk olarak. Dosyaları göremediğiniz bir disk sisteme de zarar vermeyeceği için tarama da yapılamaz.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...