Jump to content

VPN Bağlantı Hatası (İnternet Bağlantımı Kesiyor)

Go to solution Solved by Theusername,

Recommended Posts

Theusername
Posted

Merhaba,

Kaspersky VPN Secure Connection uygulamasını yeni satın aldım. Deneme amaçlı kullanmak istediğimde hangi ağa bağlanırsam o internet ağını kapatıyor. Ekte paylaşılan resimde yer alan VPN'i etkinleştirmek için tıklanması gereken yere tıkladığım zaman internet bağlantımı kesmektedir. Sonuç alamıyorum.

Daha önce aynı soruna sahip bir "Topic" inceledim. Orada yaptığınız dönüşü göre ayarlarımı kontrol ettim. Ayarlarımda bir problem bulunmamaktadır.

Eğer bu uygulamayı kullanamazsam haliyle aboneliğimi iptal etmem gerekiyor. Konu hakkında yardımcı olur musunuz?

Bilgisayarımın windows sürümü: Windows 11 Sürüm 23H2

Kaspersky Standart uygulamasını kullanıyorum. Uygulama sürümü: 21.18.5.438(a)

(Konum olarak en hızlı sunucu ve farklı lokasyonları denedim sonuç değişmedi. Ayarlar-İletişim Kuralı-Otomatik Olarak Seç seçeneği aktiftir.)

image.png

murat5038
Posted
On 10/13/2024 at 11:08 AM, Theusername said:

hangi ağa bağlanırsam o internet ağını kapatıyor. Ekte paylaşılan resimde yer alan VPN'i etkinleştirmek için tıklanması gereken yere tıkladığım zaman internet bağlantımı kesmektedir.

Dediğiniz soru anlaşılmıyor. Konum kısmından sunucu değiştiğinizde internet hizmeti geçici olarak devre dışı kalır ve seçtiğiniz sunucuya bağlanmak için bir süre geçip bağlantı sağlanır. 

Her sunucu değiştiğinizde bu gerçekleşir. Bunun dışında seçtiğiniz sunucular birkaç dk içinde hiçbir sunucudan veri alamıyorsanız sorunuz buysa güvenlik duvarınız veya harici bir ek katman güvenlik korumanız bulunuyorsa bu engelleyebilir.

Sorunuzu ve sistem ağ modem bağlantılarını nasıl bir bağlantı sağladığınızı bilmediğimizden bunun hakkında net yorum yapamayız.

Güncel sürümü kullanıyorsanız farklı tarayıcı ile ve VPN ayarındna Protokol ayarını değiştirip deneyebilirsiniz.

Theusername
Posted

Murat Bey merhaba,

Yaşadığım problem; VPN aktif ettiğim zaman sizinde belirttiğiniz gibi internet hizmeti devre dışı kalıyor fakat geçici değil kalıcı olarak. İnternet bağlantısı kopuyor ve geri gelmiyor. Programın verdiği hatanın ekran görüntüsünü ekte paylaşıyorum. (Uzunca bir süre bekledikten sonra ekranda beliren uyarıdır.)

Diğer yandan telefonumdan telefonumun interneti ile bağlantı kurabildim. Bilgisayarımdan ev internetim (modem-wifi aracılığıyla) ile bağlantı kuramıyorum. Ek bilgi olarak belirtmek isterim.
Bilgisayarımda ya da ev internetinde bir problem varsa çözüm yolu aramaktayım. Bu konuda destek olabilir misiniz?

Just now, murat5038 said:

güvenlik duvarınız veya harici bir ek katman güvenlik korumanız bulunuyorsa bu engelleyebilir.

Bahsettiğiniz durum hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Çünkü bilgisayarımda harici bir güvenlik koruması yok diye biliyorum.

Just now, murat5038 said:

Güncel sürümü kullanıyorsanız farklı tarayıcı ile ve VPN ayarındna Protokol ayarını değiştirip deneyebilirsiniz.

Programın güncel sürümünü kullanıyorum. İnternet bağlantım koptuğu için farklı internet tarayıcısı kullansam dahi sonuç alamıyorum.

Hata Ekran Görüntüsü.jpg

• Solution
Theusername
Posted

Merhaba,

VPN uygulamasında protokol ayarlarında : "Otomatik Olarak Seç" seçeneği aktif idi. Bu seçeneği "WireGuard" olarak seçtim ve bilgisayarımda da çalışmaya başladı.

Aynı sorun ile karşılan veya karşılacak insanlar için paylaşıyorum.

Herkese iyi günler.

• Thanks 1
murat5038
Posted

Protokol değiştirebileceğinizi yukarıda belirtmiştim.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...