Jump to content

Kaspersky Rescue Disk Cannot Connect to Network

Recommended Posts

Posted

Türkçe: Merhaba, ben bugün Kaspersky Rescue Disk indirmiştim, ama bir sıkıntı var. İnternete bağlanılmadığı için veritabanlarını ve uygulama modüllerini güncelleyemiyorum, komut istemcisinde de "NetworkManager downloaded but inactive" yazıyordu zaten. İnternetim kablolu ağa bağlı, normalde otomatik bağlanması gerekiyordu ancak benimki kablolu ağ olmasına rağmen otomatik bağlanmadı. İnternet ayarlarında "Ethernet" kısmına geldim ancak nasıl bağlanacağımı anlamadım. "Password" kısmı soluk renkli gözüküyor ve bir şey yazılmıyor. Nasıl bağlanacağım ben bu internete? Modülleri güncelleyemiyorum çünkü.

English: Hello there, I downloaded Kaspersky Rescue Disk today, but there is a problem. The Kaspersky Rescue Disk cannot connect to ethernet. Command prompt says "NetworkManager downloaded but inactive". Normally it was supposed to be connect automatically on ethernet. But i couldn't connect automatically. And, i checked the "Network Settings". "Password" below is pale. How can i connect that ethernet? Because i can't update database.

Thanks and, sorry for my bad english...

Posted

Netmask vb. yerlerleuğraşmayın sadece size verilen rehberde olan wire connect bölümünde yapılması gerekenleri yapın.

Network kısmında wired ksımında bir aygıt yoksa desteklemiyor olabilir. İlgili bölümden resimler atarak çözmeye yardım edebilirsiniz.

Bunun dışında Rescue çalıştırmaktaki amacınız nedir? Kaspersky İşletim sistemi üzerindeki ürünlerimizden herhangi biri yüklenemiyor mu? Eğer yüklenebilyiyorsa ve sorun yoksa "Ev kullanıcı ürünlernini" kullarak koruma ve zararlı temizliği daha sağlıklı olacağını bildirmek isterim.

Posted (edited)

Bir zararlı yazılım vardı sistemimde, bazı forumlarda orada burada araştırdım Kaspersky Rescue Disk ile tarayın diyorlardı. Yani aslında zararlı yazılım temizlenmiş olarak gözüküyordu ancak yine de içim rahat etmediği için KRD ile taramak istedim. Normalde sistemimde Kaspersky Standart var. Sizce bu KRD ile uğraşmak yerine Windows'u güvenli modda başlatıp Kaspersky Standart ile tarama yapmak da yeter mi? Gerçek zamanlı koruma için her türlü Kaspersky Standart kullanmaya devam edeceğim ama ne bileyim belki KRD tarama yaparken tespit etmede daha iyidir diye kullanmak istedim.

Bu arada zaten attığınız linkteki gibi yaptım. Orada IPv4 kısmında netmask gateway bilgileri falan da girilip bağlanılıyor. Ben IP adresimi, netmask ve gateway bilgilerimi doğru girip "Save" dedim ancak yine de bağlanmadı. Bu arada bende Network Connections Wire Connect, Wired Connection 1 gibi bir şey yok. Şundan bahsediyorum;

image.png.08fb6c1628880abd5024b22360a39e8e.png

Resim bana ait değil, bende bu Wired Connection 1 seçeneği gibi bir şey asla hiç çıkmıyor. Başka bir şey de yok, ben sol alttan "+" butonuna tıklayıp IPv4 seçiyorum ve bilgileri girip "Save" diyorum. Desteklemiyor derken nasıl desteklemiyor yani hocam? Kablolu ağı nasıl desteklemeyecek ki? 

Edited by axlrose
Posted

KRD gereksiz Kaspersky kullanıyorsanız. KRD sistem karasız çalışma ve özel zararlılar için sistem açılmama gibi durumlarda kullanım için tasarlanmıştır.

Güvenli moda da gerek yok, normal modda Kaspersky çalışmasında sorun yoksa tam tarama gerçekleştirip kontrol sağlayabilirsiniz.

Desteklememek durumu ise Windowda olduğu gibi linux altyapısını kullandığı için agıt desteği olmadığında sürücü diye tabi edilen yazılım ile sisteme tanıtılan aygıt Linux altyapısı kullanan KRD tarafından desteklenmeyebiliyor.

Resim ve bilgileri başkasının değil problemi olan kişinin paylaşması gerekiyor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...