Jump to content

Recommended Posts

Posted

Esenlikler. 

Windows 11 x64 24H2 sürümü kullanıyorum.

Kaspersky VPN programını bölünmüştünelleme ile Discort ve Firefox tarayıcı aktif. Ve sorunsuz kullanıyorum.

Fakat VPN aktif olunca Windows Mağaza güncelleme yapamıyor internete bağlanamıyor. Minecraft Microsoft sunucusuna bağlanamıyor hatası veriyor. Autocad 2025 durduk yere Network Lisans servisine bağlanamıyor hatası veriyor.   Vmware Workstation Pro 17.6.1 programı açılmıyor. 

Mesela Audacity güncelleme sunucusuna bağlanamıyor.

Kaspersky vpn programı çok güzel ama bu durum çözülmeli.

murat5038
Posted

Ne zaman kuruldu ve ne zamandır bu durumu yaşıyorsunuz? Tünellemeyi ne zaman açtınız?

Posted

2 aydır tünellenmiş VPN kullanıyorum. Normalinde tüm windows için kullanıyordum. Ne zaman ki VPNi tünelleyerek firefox için ayarladım. Bu sorun ortaya çıktı. Sistem patates oluyor. Opera edge internete bağlanıyor sorun yok. 

Ama diğer programlar internet olmasına karşın internete bağlanmıyor. 

VPNi kapatıp ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp açtığımda düzeliyor sistem.

Posted

aynı soruna çözüm aramaktayım 

Posted

Bende de aynı problem var. Özellik çok güzel düşünülmüş ancak çalışması gerektiği gibi çalışmıyor. Bir programı beyaz listeye alıyorum ve vpn kullanmasını sağlıyorum, sorunsuz şekilde vpn üzerinden çalışıyor. Browser üzerinden kendi internetimi vpnsiz sorunsuz yine kullanıyorum. Ancak githubda, oyunlarda vs. çok problem yaşıyorum. Sanırım 80 portu kullanmayan uygulamalarda veya farklı bağlantı protokollerinde sorun yaratıyor. Acilen çözüm gerekiyor. Tüm diğer uygulamaların vpn erişimi olmadan sorunsuz çalışması, sadece eklediğim uygulamaların vpn kullanmasını istiyorum.

Windows 11 pro kullanıyorum.

Paradoxxum
Posted
On 10/11/2024 at 4:13 PM, Tarık said:

2 aydır tünellenmiş VPN kullanıyorum. Normalinde tüm windows için kullanıyordum. Ne zaman ki VPNi tünelleyerek firefox için ayarladım. Bu sorun ortaya çıktı. Sistem patates oluyor. Opera edge internete bağlanıyor sorun yok. 

Ama diğer programlar internet olmasına karşın internete bağlanmıyor. 

VPNi kapatıp ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp açtığımda düzeliyor sistem.

aynı şekilde basbaya bozuk tünellemesi maalesef

Posted

bende bugün vpn aldım ve aynı sorunla uğraşıyorum. bir çözümü yok mudur bunun. iade edicem o zaman. dc ye tünelleme yapıp valorant girmek istiyorum ve valorant server hatası veriyor.

• Like 2
DiyarOzer
Posted

Tünelleme yapmama rağmen tüm uygulamarda aktif oluyor VPN bunun çözümü lütfen acil 

On 10/11/2024 at 3:36 AM, Tarık said:

Esenlikler. 

Windows 11 x64 24H2 sürümü kullanıyorum.

Kaspersky VPN programını bölünmüştünelleme ile Discort ve Firefox tarayıcı aktif. Ve sorunsuz kullanıyorum.

Fakat VPN aktif olunca Windows Mağaza güncelleme yapamıyor internete bağlanamıyor. Minecraft Microsoft sunucusuna bağlanamıyor hatası veriyor. Autocad 2025 durduk yere Network Lisans servisine bağlanamıyor hatası veriyor.   Vmware Workstation Pro 17.6.1 programı açılmıyor. 

Mesela Audacity güncelleme sunucusuna bağlanamıyor.

Kaspersky vpn programı çok güzel ama bu durum çözülmeli.

Posted

ben de aynı sorunu yaşıyorum ek olarak bir kaç gündür vpn ile hızım inanılmaz derece düşmeye başladı.

bölünmüş tünelleme olmadan vpn açınca normal bir şekilde kullanabiliyorum ama bölünmüş tünelleme ile açınca vpn kullanmasını istediğim uygulamaların internet erişimi olurken diğer uygulamlarda internet erişimi kesiliyor.

ayrıca bir kaç gündür vpn açınca ping değerlerim 100 küsürlere çıkmaya ve download hızım 5-6 mbps  civarlarına düşmeye başladı. upload hızını ölçemiyor bile. normalde değerlerim pin 6-7 ms, download 68-70, upload 18-20 şeklinde. bölünmüş tünellemede tarayıcımı ekleyip hız testi yapmaya çalışırsam teste başlamıyor bile.

• Like 1
WalkingBase
Posted
On 10/18/2024 at 1:48 PM, murat5038 said:

https://support.kaspersky.com/tr/b2c/tr

Genel bir problem gibi gözüküyor. Yazılım güncellemelerini takipte kalın. Verdiğim bağlantıdan sorunu bildirmediyseniz bildirin.

Selamlar,

Bu konuda hassasiyetinizi rica ediyorum. Gerçekten bu kısımların gelişmesi gerekiyor, çünkü diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum. Tünelleme konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. İnsanlar, adı bile zar zor duyulmuş yazılımlar ile düzgünce işini görüyor ama burada sorun yaşıyoruz. :(

• Like 1
murat5038
Posted

Burada daha önce de söylediğim gibi yazılımsal sorunu destek ekibine bildirerek çözülebilir detaylı olarak bildirdiğinizde gerekli incelemeler yapılacaktır. Bilinen sorun gibi gözüküyor bu yüzden şahsen de iletmiş bulunuuyorum durumları.

Posted
On 10/23/2024 at 9:37 AM, murat5038 said:

Burada daha önce de söylediğim gibi yazılımsal sorunu destek ekibine bildirerek çözülebilir detaylı olarak bildirdiğinizde gerekli incelemeler yapılacaktır. Bilinen sorun gibi gözüküyor bu yüzden şahsen de iletmiş bulunuuyorum durumları.

20 den fazla hata verdi vpn istemcisi. Hata raporlama aracı çıktı. Bilgileri topladı iletti.

Umarım bu çözülür. Windows 11 24H2 güncellemesiyle VPN istemcisi hataları kopmaları ayyuka çıktı.

Ben ürünü çok severek kullanıyorum. Umarım çözülür.

Ares Blackrosa
Posted

Aynı problemi yaşıyorum, bölünmüş tünelleme aktif olmasına ve sadece Discord ekli olmasına rağmen başka bazı uygulamalar içinde VPN kullanıyor. Hâl böyle olunca da bazı uygulama ya da oyunlar VPN açıkken kullanılamıyor.

Başka bir VPN kullanıyorum onda da tünelleme özelliği var ve düzgün çalışıyor.

1.png

2.png

BlackOwL39
Posted

Buna benzer sorunu ben de yaşıyorum. Kaspersky vpn satın aldım bölünmüş tünelleme ile discord a girmek istiyorum ancak çalışmıyor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...