Jump to content

PureVPN? Kaspersky VPN'in sonu?

Recommended Posts

Posted

Gerçekten son birkaç gündür forumu üzülerek takip ediyorum. Çift VPN özelliğinin kalkacak olması, serverların neredeyse %20 civarı azalacak olması, router'a VPN kurulamayacak olması, protokolü seçemeyecek olması ve daha da önemlisi...

PureVPN gibi geçmişi kirli, altında olduğu şirketin daha da kirli olduğu bir VPN şirketine geçilmiş olması. Kaspersky gibi bir güvenlik şirketinin bunu daha iyi bilmesi gerekiyor, ufak bir araştırmada ortaya çıkan bu durumları kendisine güvenen, güvenlik için kullanan birçok kullanıcıya böyle yapması...

Gerçekten çok üzücü bu durum. Tüm güzel özelliklerinin kalkmasının yanı sıra böyle güvensiz bir altyapıya geçilmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Ben bu servise para ödememiştim, para ödediğim özelliklerin birçoğu gitti. Bence bu yapılan büyük bir ayıptır. 

• Like 2
coderfree
Posted

Kesinlikle rezalet. PureVPN 'e geçilmiş olması ayrı bir gizlilik sorunu zaten. Bunun haricinde de VPN 'e eskisi gibi hızlıca bağlanma, hızlı gezinti hepsi gitti. Bazen hiç bağlanamadığı oluyor. Kendi ayağına neden sıkarlar ki?

Posted

Ben kullanmanızı önermem. Kesin kullanacaksanız bile bence bir müddet bekleyin çünkü VPN şu an çalışmamasının yanında çalışınca bile güvenli çalışmıyor. Benim deneyimim yok, çünkü yeni gizlilik politikasını kabul etmedim ve VPN'i sildim. Ancak bu forumda (İngilizce kısmında) birkaç post okudum ve dediklerine göre VPN çalışsa bile dnsleaks gibi sitelere baktığında DNS'i sızdırdığını fark etmişler ki bu başlı başına gizlilik felakati.

Benim görüşüm bu sorunlar düzeldiğinde bile PureVPN altyapısı olduğu için her şey, siteler bir şey görememiş olsa bile her şeyiniz PureVPN'de olacak ki kendisinin geçmişi bayağı kirli. Bunun yanında PureVPN'in sahibi olan şirketin geçmişi kipkirli log tutma konusunda. 2 TB'a yakın 'tutmadıkları' log dosyaları hacklenmiş diye hatırlıyorum eğer hafızam beni yanıltmıyorsa. 2 TB veri, düz veri, yani gerçekten log tutmanın ötesi gözüküyor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...