Jump to content
  • Announcements

    • Rodion Nagornov

      Долгое сохранение сообщений || Delays while posting (click here to read the full text RU/EN)   09/20/2017

      Due to some technical reasons visual delays are possible while message sending. Actually your message is published immediately - just interface works long. In such case, please, do not re-send your message immediately! Press F5 to reload the page and check if your message/topic is published. || По техническим причинам возможно визуально долгое отправление сообщений на форуме. Фактически ваше сообщение публикуется мгновенно - долго отрабатывает графика. В случае подобной ситуации, пожалуйста, сначала обновите страницу (F5) и проверьте, появилось ли ваше сообщение. Не пытайтесь сразу отправить его заново.
Ilya Zadonsky

[2019] GUI/Help

Recommended Posts

Bug reports connected to the following components of Home and Small Office products are received in this topic:

 

— Graphic User Interface (GUI);

— Help of the product.

!
| Please, attach video or screenshots to posts connected to visual problems.

Please write in this topic only about the problems that suits the list of components!

General requirements for bug-reports are written in Section 2 of testing guide.

 

All inappropriate messages will be deleted!

!
| Please, write down the product's localization in the beginning of the post. In some cases traces may be needed.

Check links in beta:

1. If you click the link, nothing happens or there is a drop, then it is a bug.

2. To check the redirect links You need to click on link button with disabled Inernet connection. If a link in the browser looks like
https://www.kaspersky-help.com/
? <Options>,
https://center.kaspersky.com/
? <Options> or
http://www.kaspersky.com/
? <options>, then it is a correct one. Redirect to a specific page will be set closer to the release date.

 

Curators: JanRei, massalama|Bug-list

Share this post


Link to post

Hello

 

Windows10 CU 15063.138 x64

KIS19.0.0.205 EN-US

 

There is still an unknown(Duplicated) user in parent control.

I have just format my drive C and clean install windows,today I got avp19. but the problem is still there.

 

see screenshot

post-553694-1492877973.jpg

 

I use microsoft account to log in right from OOBE. Never use a local account.

In avp's parent control,there is a looks like duplicated account while I only have one.

 

I upload traces+the whole registry from my PC:

https://cloud.qainfo.ru/s/9CCIPiqruzO3cSo

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4164

Share this post


Link to post

Win10 Pro x64 15063.138, KTS 19.0.0.205DE

 

PC-Cleaner is not translated.

update2.png

update2.png

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4190

Share this post


Link to post

Win10 Pro x64 15063.138, KTS 19.0.0.205DE

 

Pop-up from PC-Cleaner is not translated.

update1.png

update1.png

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4190

Share this post


Link to post

Win10 Pro x64 15063.138, KTS 19.0.0.205DE

 

"Not translated" in the notification center.

update3.png

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4170

Share this post


Link to post

Testing System 1 (see signature) + KTS2019 .205 English + App. & Drv. Verif. Off.

 

Am I wrong or I can't find "Vulnerability Scan" setting in KTS2019?:

 

Sin_t__tulo.png

 

But I can set its Schedule & Scope in Scan options...

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4163

Share this post


Link to post
Testing System 1 (see signature) + KTS2019 .205 English + App. & Drv. Verif. Off.

 

Am I wrong or I can't find "Vulnerability Scan" setting in KTS2019?:

 

post-5997-1493104110.png

 

But I can set its Schedule & Scope in Scan options...

 

hello

 

Same here in KIS19.0.0.205 en-us

post-553694-1493107036.png

 

post-553694-1493106931.png

 

the module is indeed loaded,looks like they just forget the UI icon.

Share this post


Link to post

Hello,

 

It is best to add a fill description in this place.

 

2017_04_26_215339.png

 

Regards.

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4191

Share this post


Link to post

Win10 Pro x64 15063.332, KTS 19.0.0.306DE

 

In settings - protection - AppManager - PC Cleaner - select categories ...., is the whole window not translated.

settings1.png

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4346

Share this post


Link to post

W10x64.

I'm using MS account and I see that in reports KIS is showing also my email address. Didn't see this in 2018.

post-12127-1496082085.jpg

Bug or by design?

Edited by songyunpeng
Known bug:2182574

Share this post


Link to post

W10x64, KIS306

 

Could you please remove those silly 'Show xx more' If there is enough space than show all items, if there isn't enough space, then add scroll bar. Or maybe redesign this window...

post-12127-1496082279.jpg

Edited by songyunpeng
As design

Share this post


Link to post

WIndows10 CU 15063 x64

KIS19.0.0.306 ZH-CN

 

When delete report manually,the report size will show bigger,and change each time you press 'delete report'

 

Problem also happen in every avp version like 2016 2017 2018......better also fix it in 2018(B) and 2017(e).

 

Trace+gsi+reproduce video:

https://cloud.qainfo.ru/s/JSNOvdtO4Hqr5S8

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4356

Share this post


Link to post

That but is also in KTS2018MR0 a & b... every time You click on [Clear] a different bigger or smaller number of KB/MB is shown, crazy Russian random roulette :D

Share this post


Link to post

windows10 CU 15063 x64

KIS19.0.0.306 zh-cn

 

My Screen Resolution is 1920x1080

Recommend Zoom 125%

 

When start avp,the avp logo and the Check mark is blurred.

 

post-553694-1496153840.png

Share this post


Link to post

Testing System 0 (see signature) + KTS2019 .306

 

Is it by design or a bug? why I can't set-up a password independently for example for only "Parental Control" in K2019 as in K2018 or previous versions?

 

Every time I tick in "Parental Control" checkbox, all the others do and got greyed/blocked:

 

PC1.png PC2.png

Edited by songyunpeng
As design

Share this post


Link to post

KTS .306 Win7

 

While performing App Updates , i noticed that after the scan is finished and you start installing the updates if you go back to GUI , it still shows in this case "4 application updates found " , I Suggest that it should tell the progress like " Application update running " or something similar . Regards

 

 

post-276437-1496164469.jpg

post-276437-1496164479.jpg

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4368

Share this post


Link to post

SAAS19.0.0.306 ZH-CN

windows10 Pro CU 15036 x64

 

There are some ridiculous Chinese translation problem

 

post-553694-1496291210.png

post-553694-1496291219.png

 

No space for other picture.

Please see next post.

Share this post


Link to post

post-553694-1496291437.png

when SAAS is not activated,this page will show with same translation problem '包'

 

Another one

post-553694-1496291603.png

 

‘试图收集阻止的数据’ should be ‘阻止试图收集的数据’

Edited by songyunpeng
1.Known issue 2.http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4347

Share this post


Link to post

SAAS19.0.0.306 ZH-CN

windows10 Pro CU 15036 x64

 

Some other Chinese translate problem

 

post-553694-1496300095.png

wrong grammar.

should be: windows 计算机;Android 移动设备;Apple 移动设备

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4348

Share this post


Link to post
SAAS19.0.0.306 ZH-CN

windows10 Pro CU 15036 x64

 

There are some ridiculous Chinese translation problem

 

post-553694-1496291210.png

post-553694-1496291219.png

 

No space for other picture.

Please see next post.

 

Add a picture.Just found it......

 

post-553694-1496300427.png

Share this post


Link to post

Win10 Pro x64 15063.332, SaaS 19.0.0.306 DE family

 

In window license, i found many "not translated". (1st pic is DE, 2nd pic is EN - with same bug).

license1.1.png license1.2.png

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4358

Share this post


Link to post

Win10 Pro x64 15063.332, SaaS 19.0.0.306 DE family

 

Text in Anti-Banner, list of filters - is not translated from EN into DE.

ab1.png

Edited by songyunpeng
http://bug.qainfo.ru/redmine/issues/4359

Share this post


Link to post

windows10 CU 15063 x64

KIS19.0.0.306 ZH-CN

 

I report a problem related to SystemWatcher and Advanced Disinfection also avp's pop up notification,that is----

sometimes pop up from advanced disinfection(the one let you choose if you want to use advanced disinfection and reboot) will be covered with other avp's windows10 style notification,

so unless you drag the pop up in the bottom to somewhere else,you can not choose to apply advanced disinfection.

 

.....a little bit confused....I uploaded trace+video so you will understand more easy:

https://cloud.qainfo.ru/s/F6F9Bq0Gtqabq3K

and the sample,password:infected

https://cloud.qainfo.ru/s/tNYn62OrpeLJN6p

note that when i was testing,the advanced disinfection was triggered by System Watcher.

 

Question:

1 Why these pop up fight each other?

2 In report-SW,I see Duplicated report: two 'malware detected' and two ' malware deleted', by design or not?

 

Regards

Edited by xzz123

Share this post


Link to post
windows10 CU 15063 x64

KIS19.0.0.306 ZH-CN

 

I report a problem related to SystemWatcher and Advanced Disinfection also avp's pop up notification,that is----

sometimes pop up from advanced disinfection(the one let you choose if you want to use advanced disinfection and reboot) will be covered with other avp's windows10 style notification,

so unless you drag the pop up in the bottom to somewhere else,you can not choose to apply advanced disinfection.

 

.....a little bit confused....I uploaded trace+video so you will understand more easy:

https://cloud.qainfo.ru/s/F6F9Bq0Gtqabq3K

and the sample,password:infected

https://cloud.qainfo.ru/s/tNYn62OrpeLJN6p

note that when i was testing,the advanced disinfection was triggered by System Watcher.

 

Question:

1 Why these pop up fight each other?

2 In report-SW,I see Duplicated report: two 'malware detected' and two ' malware deleted', by design or not?

 

Regards

 

I see my files were downloaded some days ago,any result from dev? :rolleyes:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×