Jump to content
MikeL

How to prevent Initial Configuration prompt after install?

Recommended Posts

I'm deploying KES 10 through KSC 10 over the network. How can I prevent the Initial Configuration window from prompting the user? I tried adding a CFG file to the install, but it still prompts.

 

Thanks

Share this post


Link to post
I'm deploying KES 10 through KSC 10 over the network. How can I prevent the Initial Configuration window from prompting the user? I tried adding a CFG file to the install, but it still prompts.

 

Thanks

 

 

I'm very interested in this as well, though we only have around 50 workstations this would have saved a lot of headache and walking remote users through it.

Share this post


Link to post
I'm very interested in this as well, though we only have around 50 workstations this would have saved a lot of headache and walking remote users through it.

 

 

Me too.

Share this post


Link to post

Did you integrate the config file into the properties of the installation package?

 

You can do this under "settings".

Share this post


Link to post

Having this 'problem' as well. Just to be sure:

Do we need to grab a config file from a client who already ran the initial wizard and add it to the install package? (http://support.kaspersky.com/7275)

Can't remember that you had to do this in version 8.

 

Share this post


Link to post
Did you integrate the config file into the properties of the installation package?

 

You can do this under "settings".

 

 

you mean "Configuration file:" under properties in the instalation package ?

Share this post


Link to post
Did you integrate the config file into the properties of the installation package?

 

You can do this under "settings".

 

Yes, I did this. I created a config file from one of the clients I installed, then saved the config file and added it to the properties of the install package. Still no luck.

Share this post


Link to post

So, anyone found a solution yet? It's the one thing holding us back deploying KES10 company-wide.

I have a case open with K support. As soon as something useful comes up, i'll report back.

 

Share this post


Link to post
So, anyone found a solution yet? It's the one thing holding us back deploying KES10 company-wide.

I have a case open with K support. As soon as something useful comes up, i'll report back.

 

 

Yeah I have a case open as well, yet no reply still.

 

Please tell me your case numbers.

Share this post


Link to post

I've been using KSC and doing group deployments. Not sure if the setup-ini is used in the same way for those. I never had to alter any of these settings previously, so I am unsure as to why I need to now. I spent a long time on with support about this and they never referenced this article to me. They said it was an issue there wasn't a fix for yet that many people were experiencing.

Share this post


Link to post

Our case number: INC000001303583

I'm not seeing a parameter in the setup.ini which modifies the initial wizard behavior. Or does the presence of the file suppress the wizard?

Share this post


Link to post
This is not happening on the KES 8 workstations. It is happening on the KES 10 workstations.

 

Have you checked the box on the install package, "Do not protect the installation"?

Share this post


Link to post
No. I did not have that box selected. Does it need to be in order to do the silent installation?

 

I found that if that wasn't checked I would get the prompts, but haven't since checking.

Share this post


Link to post
Hello. Please try to update you KES8 Workstations to applies patches B and C and only after this install KES 10

 

We are having this issue as well, upgrading from 8 to 10. What are patches B and C and where are they? Thanks.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to make your experience of our websites better. By using and further navigating this website you accept this. Detailed information about the use of cookies on this website is available by clicking on more information.