Umnik

KIS 2013 on Windows 8

105 posts in this topic

This topic is only for KIS issues under Windows 8 OS platform!

 

Prior to posting, please ensure that this issue only occurs on Windows 8 + KIS 2013.

This issue should NOT be happening on Windows 7 + KIS 2013.

 

If prompted to RESTART, please decline as follows:

post-5933-1330973798_thumb.png

 

 

Bug-list: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...VGxxbDlrNHc

 

PLEASE NOTE: If product is not installed, try to install with DISABLED UAC and under Administrator.

 

USEFUL INFO: Info added to FAQ: to get to SafeMode in Win8 press Shift+F8, but not just F8!

Edited by Dmitry Gos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kis 2013.0.0.2292 - Windows 8 CP

 

 

Kis crash when i launch the "url" in "safe banking". In addition, the url added in safe banking disappear by the application.

 

Traces Full DUMP : http://www.mediafire.com/?yoa5a6j5pd5xtpj

post-70922-1330956290_thumb.png

Edited by Dmitry Gos
171083

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kis 2013.0.0.2292 - Windows 8 CP

 

 

In "firewall settings" do not appear the network, it is new design or is it a bug?

 

Traces http://www.mediafire.com/?b4a2b1zd6ewyack

 

EDIT: ok, after system reboot appeared my network

post-70922-1330956982_thumb.png

Edited by Dmitry Gos
Known issue. Reproduced not only on Win8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kis 2013.0.0.2292, W8x64 CP

 

KIS took over 10mins to install with an intel i5-750 cpu and 4gb. Once install appeared to be completed and asked to restart W8, it has not installed.

 

Installation files uploaded.

KIS_install_failure.zip

Edited by Baz^^
Did you ignore the restart prompt? (please ignore restart prompt in this build)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regarding post 4, yes I restarted when it prompted to. Even though the installer was showing 8 mins left :}

 

It shouldn't take about 20mins to install ?

 

Ah, sorry. Didn't see Umnik's comment to ignore the restart prompt.

 

Installed it properly this time.

 

Uploaded logs files for slow installation time.

KIS_Long_Installation_Time.zip

Edited by -Gauchoo-
Umnik mentioned in the build topic to ignore the restart warning- thats probably why it crashed. Delay in install is reported in RU section too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had Windows 8 since 1.03 and after installed Windows 8 I wanted to install KIS 2012, but it didn't install in win8 and today I saw beta 2013 which works with win8 and fast I downloaded instalation and I started installed it, instalation was long and for end I saw notification with info about restart PC I clicked yes PC turned off and always it turns on about 40sek/max 1mintues, but after instalation kaspersky PC turned on after 10-15minutes and generally PC become slower and PC sometimes crash.

Now I have to wait for some update which repair problem with slow works PC

Edited by Baz^^
This is a beta build, please read the FAQ. Beta build is slower because traces are enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kis 2013.0.0.2292 - Windows 8 CP x86

 

When I launch ie10 from "start app" does not work, if i launch ie10 from the desktop works fine.

 

GSI : http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...4b2e0704da63298

 

Traces Dump : http://www.mediafire.com/?6ydwuyt8gusvuza

Edited by Dmitry Gos
170842. Bug added to bug list of topic "KAV/KIS 2013: Hang-ups and crashes". Thanks for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in first day of usage kis was loading intel core2duo cpu up to 90% and one of the log files in programdata directory got over 2GB

when I pressed exit in Kaspersky tray, windows crashed to blue screen with sad ":(" smile

after reboot Kaspersky offered to send some files to support

I sent all except 2GB log file

after all that kis don't load cpu as much as before

Edited by Whizard
Upload memory dumps and post a link here (Do not use Automatic Send)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem. Yesterday when I install KIS 2013 on Windows 8 CP I saw the blue screen of Windows 8 for first time. It happened again and again about every 5 hours. Intel core 2 Duo E7400 2.80 GHz, 4 GB RAM DDR2

90996558.jpg

Edited by Whizard
Upload memory dumps and post a link here

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am not sure what exactly must upload, therefore compressed logs and dumps in folder C:/Program Data/Kaspersky Lab, also Windows Memory Dump from C:/Windows. Some of files are too large, I divided them into parts

https://skydrive.live.com/?cid=1aa567291e11...91E1145CB%21161

 

DmitryGos: Please, upload your dumps to FTP Data8. To get an access write to Umnik.

Edited by Dmitry Gos
Thank you, I am sure those are helpful if not already known issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found windows maintenance problem:

it can't be turned off

it turning on windows defender every night to scan for viruses

and its all in background so you do not notice it

can BSOD be result of kis and defender working at the same time?

Edited by Whizard
Only way is to see an actual dump file. Please upload and post a link to it here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@up

it didn't help.

 

I don't know why but If I open mbank.com.pl in chrome, It shows this screen like up and turn on IE auto and open website mbank.com.pl, but IE can't open this web too

Edited by Whizard
Known Issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having same issue with hanging, I can't even use my W8 laptop cause of this. I can't uninstall either, some error about not being about to remove the service.

Edited by Whizard
This is a technical preview build, you run it on your own risk just like Windows 8 OS. Try to perform a system restore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I understand its a preview build, I have had experience with MANY types of beta software before. I have tracked down the issue to the dumping application that Kaspersky uses. On start-up, it uses 100% of disk usage, leaving my computer unresponsive, I can kill the dumping process when it starts via having task manager up as soon as I login, its a solution for now.

 

EDIT: Hm, it seems that killing the dumping program at start-up also stops kaspersky from starting up in the first place, is that correct?

 

Crazy Gos: Hello.

KIS - is big and complex product. It works with the OS kernel, has the best treatment in the industry and one of the best defenses. Because of all this it has the most aggressive drivers. So it's not right to make any conclusions on earlier betas.

Edited by Dmitry Gos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. I've installed KIS 2013 Beta. After 30 minutes of installing, I've restarted. After that, my PC ran very slowly, and after every restart or turn on KIS asked me to report application start failure. Every time the data needed to be sent rose, in the final at almost 3 Gb. I've uninstalled KIS because I couldn't browse the web because KIS simply make everything ran slow. I hope for a better application. Cheers.

Edited by Whizard
http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=219750

Share this post


Link to post
Share on other sites
Where I can find download link for KIS 2013 Beta version?

This (http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/KIS2013) download link doesn't work (HTTP 404 not found).

 

I have searched the topics but couldn't find any other links.

 

http://www.kaspersky.com/windows8

or

http://special.kaspersky-labs.com/3A8VCJNY....0.0.2292en.exe

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I want to open mbank.com.pl but I have screen which I showed up, so today I again wanted to open it and again I showed the same screen so I thought that turn off Kaspersky should help and I disable it and now Internet dosen't work :)

 

Any Idea how can I open website my bank?

 

Where Could I add this website to trust?

Edited by Whizard
Browser plugins are not working correctly in this build. Known issue. You run a Technical Preview build and as such not ready for general public.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed Kasperky Beta for Windows 8 and can't seem to find out how to start Kaspersky.

I do not see Kaspersky in Windows Start Menu.

Plus, even if I double click avp.exe in program files folder, nothing happens.

Am I doing something wrong?

 

:angry:

 

Dmitry Gos: Please, upload dumps and traces to ftp Data8 and post link here. To get an account write to Umnik. Thank you.

Edited by Dmitry Gos

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had to disable tracing, because my PC all time is slow (50% CPU is for Kaspersky), so I disable it, restart PC, but Kaspersky still use 50% CPU.

Screen:

 

 

Early beta bulds come with "Appverifier" enabled!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.