Jump to content

Recommended Posts

Here's my question, I installed Kaspersky 2010 and it has been working like a charm. Then I decided to upgrade to Kaspersky 2011 (latest version) and ever since that time, all my USB ports have been disabled. These are the error messages I see when I launch Control Panel --> System --> Hardware --> Devices:

 

Ever since installing Kaspersky, all of my USB ports have been giving me error reports. None of them work and I can't hook any devices up to my computer, not even thumb drives. I can't even print. I looked under "Control Panel", then clicked on "System", then "Hardware", then "Device Manager" and this is what I see:

 

! Kaspersky Anti-Virus NDIS Miniport 2

! Kaspersky Anti-Virus NDIS Miniport 4

! NVIDIA nForce Network Controller

! NVIDIA nForce Kaspersky Anti-Virus NDIS Miniport

! WAN miniport (IP) Kaspersky Anti-Virus NDIS

 

Then under USB, I see this:

 

Universal Serial Bus Controllers:

 

! NEC PCI to USB Enhanced Controller (BI)

! NEC PCI to USB Open Host Controller

! NEC PCI to USB Open Host Controller

! Standard Enhanced PCI to USB Host Controller

! Standard Open HCD USB Host Controller

 

All of these devices have an "Exclamation Mark" in front of them and indeed none of my USB ports work.

 

 

What can be done to get my USB ports working again. Neither of them work including the two that are located in the front of my computer. Thank you for your support…

 

Tom DeMicke

:dash1:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marko13   
I have exactly the same problem since upgrading KIS 2010 to KIS 2011 last night. Exclamation marks on all USB ports. I have ran the GSI report below.

 

GSI report

 

Please help

 

Thanks

 

Remove McAfee Visual Trace, also run McAfee removal tool (you can find it on their web pages), and make clean install of KIS 11.0.1.400.

And clear your temp folders...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Remove McAfee Visual Trace, also run McAfee removal tool (you can find it on their web pages), and make clean install of KIS 11.0.1.400.

And clear your temp folders...

 

Thanks for your reply. I removed McAfee Visual Trace, ran the McAfee removal tool (nothing found), removed temp files removed KIS. Rebooted. USBs still not functioning. Reinstalled KIS 11.0.0.232 (where do you get KIS 11.0.1.400? - I can only see 11.0.0.232 available). Updated and rebooted. Still no USBs. Removed KIS again. In desperation ran Kaspersky Removal tool and asked it to remove all known products. USBs CAME BACK!. Reinstalled and updated KIS 11.0.0.232 and rebooted. So far all is fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marko13   
Thanks for your reply. I removed McAfee Visual Trace, ran the McAfee removal tool (nothing found), removed temp files removed KIS. Rebooted. USBs still not functioning. Reinstalled KIS 11.0.0.232 (where do you get KIS 11.0.1.400? - I can only see 11.0.0.232 available). Updated and rebooted. Still no USBs. Removed KIS again. In desperation ran Kaspersky Removal tool and asked it to remove all known products. USBs CAME BACK!. Reinstalled and updated KIS 11.0.0.232 and rebooted. So far all is fine.

 

Glad you got it solved. BTW, KIS 400 can be downloaded from here: http://www.kaspersky.com/kis_latest_versions.

If everything is OK you can wait for CF2, I think beta testing for CF2 should begin sometimes in autumn...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×