Help - Search - Members
Full Version: PDM.Keylogger si KIS2010
Kaspersky Lab Forum > Forum pentru utilizatorii români > Protecție pentru utilizatori
bogdanf
Salut,
Mi-am reinstalat in cursul zilei de ieri ( 04 Iulie ) sistemul de operare. ( MS Windows Vista Home Premium x64 )
Mi-am sters partitiile... Le-am refacut si am inceput procesul de instalare al sistemului de operare.
Ok, mi-am instalat chipsetu ( drivere de pe paginile web ale producatorului ), placa video ( driverele de pe paginile web ale producatorului ) si in cele din urma KIS2010 ( am facut upgrade de la KIS2009 )... Ok, mi-am actualizat sistemu ( urmeaza acuma sa fac updateu de SP1 si pe urma SP2 )... dar KIS mi-a dat o alerta de genu ( dupa un boot oarecare ) "PDM.Keylogger" ( Result ), "Heuristic analysis" ( Precision ), "Absent" ( Application ), "Keylogger activity" ( Action ), "kernel mode memory pach" ( Object )...
Faza e ca NU AM AVUT DE UNDE SA IAU UNUL... adica... nu am intrat pe nimic aiurea, nu am descarcat/instalat/rulat/accesat nimic aiurea... doar updateurile de sistem ( cateva ) + instalarea unor drivere de pe paginile oficiale ( drivere ce au fost instalate si anterior fara probleme )... ( si da, am fost conectat la internet pana cand am ajuns sa instalez KIS... dar nu am accesat nimic deplasat + a fost activ firewallul de windows si... windows defenderu'... )
Chiar exista?
Ce pot sa fac?

Va multumesc,
O seara placuta in continuare.
adi_bun
Salut bogdanf !

Proactivitatea detecteaza malware care nu este in baza de date a Kaspersky , pe baza comportamentului aplicatiei respective , asta inseamna ca poate fi si fals pozitiv . Adica sunt si programe " curate " care pot fi detectate de catre proactivitate . In cazul tau , detectia keylogger reprezita faptul ca un anumit program incearca sa intercepteze tastatura . Probabil este fals pozitiv .Poti renunta la Kaspersky , ( si chiar e recomandat ) adica sa-i dai exit si sa ramai doar cu firewall-ul windows atunci cand instalezi drivere , service pack etc . Oricum, renunta la windows defender , deoarece au fost semnalate incompatibilitati intre KIS si el . smile.gif

Cand iti mai da detectia respectiva , vezi despre ce fisier este vorba si daca tu esti sigur asa cum spui ca este unul legitim , il poti adauga la excludere .
bogdanf
2 Riskware ( atunci-dintr-un foc )...
Problema este ca nu imi da nici un nume de fisier/program... zice "Unknown Application" si la Type "Legal software that can pe used by criminals for damaging your computer or personal data"...
Gata, dezactivat defenderu'... desi KIS09 si Defender au mers cam 1 luna f bine, si cu KIS2010 nu am vazut probleme, oricum Thx.

O sa vad pe viitor daca mai arunca alerte de genu...
PS: dai un search pe google pt "PDM.Keylogger"... mai multe persoane in cadru comunitatii Kaspersky au probleme asemanatoare...
O zi placuta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.