IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Service part of the program was unloaded from computer memory
Christoff
post 6.12.2011 03:47
Post #1


Member
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 14.12.2010




I was just using my computer, I think something popped up on the screen briefly (didn't see what it was though), then in the bottom right of my screen I saw the message "Service part of the program was unloaded from computer memory" from Kaspersky and protection was disabled. A minute later it re-enabled itself.

Does anyone know what could cause this issue? Is it serious?

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 6.12.2011 04:16
Post #2


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




Hello Christoff and welcome to the forums - please post a GSI log here, as outlined here:

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=915



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Christoff
post 6.12.2011 04:38
Post #3


Member
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 14.12.2010




Thanks,

I've done that, here's the link:

GSI log
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 6.12.2011 05:03
Post #4


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




Couple of things jump out here -

1. Reset hosts file as outlined here:

http://support.microsoft.com/kb/972034

2. Your C:\ drive is getting full - desirable to have 15% or greater free disk space available

3. Please remove Rapport and Superantispyware software - flagged as incompatible with Kaspersky

4. Upgrade to KIS 2012 - do a clean install - remove 2011 (make sure you have activation data) and then install 2012 - you can dowload the latest version by selecting the link in my signature

....after rebooting, see if problem still exists - if so, please post a new GSI log.....



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Christoff
post 6.12.2011 05:11
Post #5


Member
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 14.12.2010




Thanks for your reply.

As far as I know this issue was just a one-off, at least so far, so for all I know the problem may not even exist now. Any idea why it would happen in the first place? The hosts file and the incompatible software have been there for ages and shouldn't have only just affected Kaspersky.

I've bought KIS 2012 but was going to wait until my subscription to 2011 expired. If I upgrade now, will I get a year plus the time I have remaining on 2011? Also, with a clean install, will Kaspersky 'forget' what files it has previously scanned? I ask because if it does, a full scan where it even scans old and unchanged files would take far too long.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 6.12.2011 05:32
Post #6


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




QUOTE(Christoff @ 5.12.2011 20:11) *
I've bought KIS 2012 but was going to wait until my subscription to 2011 expired. If I upgrade now, will I get a year plus the time I have remaining on 2011? Also, with a clean install, will Kaspersky 'forget' what files it has previously scanned? I ask because if it does, a full scan where it even scans old and unchanged files would take far too long.



That is fine - you won't use your new activation key untill you are close to expiring....however, the upgrade to 2012 is free. When you uninstall 2011, when at the appropriate screen, just make sure to keep ticked the two settings: save license data and application settings. When 2011 is uninstalled, it will save these.....when you install 2012 it will grab this data - so current settings will remain and you will have the remainder of your license.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mahirahj
post 2.05.2012 15:40
Post #7


Newbie
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 2.05.2012




hello there, I'm experiencing the same problem (regarding this topic) after installing KIS 2012..
now it completely turned-off & it's icon turned grey

Here's my GSI report :
http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...d38adbc585b291b
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 2.05.2012 19:05
Post #8


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




QUOTE(mahirahj @ 2.05.2012 07:40) *
hello there, I'm experiencing the same problem (regarding this topic) after installing KIS 2012..
now it completely turned-off & it's icon turned grey

Here's my GSI report :
http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...d38adbc585b291b


Hello - and welcome to the forums....did, you do a clean install of Kaspersky or did you just install over the existing version? Make sure you have your activation code in hand - use the Kaspersky removal tool to completely remove the program. Here are the instructions:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463

Reboot your computer and then do a reinstall>update databases>reboot again........


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mahirahj
post 3.05.2012 15:44
Post #9


Newbie
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 2.05.2012




I think I didn't do a clean install, but I had uninstalled the previous version via Control Panel just before I install the new one.. Thanks for the guide !
By the way, I bought the KIS 2012 which is for 3 PCs (I'm the first user), if I reinstall, does it effect the 2 remaining users?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 3.05.2012 15:52
Post #10


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




QUOTE(mahirahj @ 3.05.2012 07:44) *
I think I didn't do a clean install, but I had uninstalled the previous version via Control Panel just before I install the new one.. Thanks for the guide !
By the way, I bought the KIS 2012 which is for 3 PCs (I'm the first user), if I reinstall, does it effect the 2 remaining users?


Please use the removal tool.......you have remnants of the older version still installed. A reinstallation does not affect the three licenses.......Kaspersky periodically checks to ensure that the license count is not exceeded - just keeep in mind, no more than three uses concurrently smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mahirahj
post 3.05.2012 19:16
Post #11


Newbie
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 2.05.2012




QUOTE(hoemee @ 3.05.2012 19:52) *
Please use the removal tool.......you have remnants of the older version still installed. A reinstallation does not affect the three licenses.......Kaspersky periodically checks to ensure that the license count is not exceeded - just keeep in mind, no more than three uses concurrently smile.gif


yay~ solved! happy.gif thank you very much !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iar1124
post 4.05.2012 12:14
Post #12


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 4.05.2012




Hi! i have same situation (this topic)
now it totally turned-off & it's icon at task bar turned grey...

Here my GSI:-http:
http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...56fe5df0c76fdd8

This post has been edited by iar1124: 4.05.2012 12:15
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rudger79
post 4.05.2012 12:39
Post #13


Forum Elite
**************

Group: Gold beta testers
Posts: 9121
Joined: 20.10.2008
From: Kodiak USA




QUOTE(iar1124 @ 4.05.2012 00:14) *
Hi! i have same situation (this topic)
now it totally turned-off & it's icon at task bar turned grey...

Here my GSI:-http:
http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...56fe5df0c76fdd8

Welcome. Your disk is completely full, your PC cannot function. You need to free up about 5 gb of space on C: drive then defrag about 3 times with reboots after each defrag.

Also do a chkdsk, then reinstall KIS.


--------------------
2015 Beta Test Machine specs: Windows 7 Pro x64 SP1, Real Machine (laptop), 4GB Ram No OEM stuff. My GSI Report Link

________________________________________________________________________________
1.Laptop -
Windows 7 Pro SP 1 x64 4gb - FF latest -
KIS 2015 Beta
2.Desktop -
Windows 7 Pro SP 1 x86 4gb - FF latest - KIS 2014
_______________________________________________________________________

My Kaspersky Account Kaspersky Support Ticket Request to Kaspersky Virus Lab Link to GSI Report Instructions Kaspersky Latest Product Versions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
richbuff
post 4.05.2012 12:40
Post #14


Oldtimer
****************

Group: Moderators
Posts: 48884
Joined: 14.06.2007




Welcome. You have zero percent free disk space on system partition C.

Free up 15% free space on system partition c, then do three defrags with reboots in between the defrags, then do a checkdisk, then contact Tech Support if the issue persists. https://my.kaspersky.com/en/support/helpdesk


--------------------
Please see the Important topics, located at the top of this section, and at the top of other sections of this forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shanks800
post 7.09.2012 00:58
Post #15


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 7.09.2012




Hi Richbluff,

What a great job you do solving these issues smile.gif
I am experiencing the same problem. I have install Kaspersky Internet Security 2012 (3 user) for the first time on this computer. The icon turns gray everytime I boot this pc.

Here is the link to my gsi report

GSI link

Your help is much appreciated!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 7.09.2012 03:10
Post #16


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




Hello Shanks800 -

You have a few things going on:

1. Completely uninstall kasprsky 2012 - 2013 is latest version to be installed - but follow below first...

2. Uninstall malwarebytes Anti-malware

3. Run Symantec's removal tool

4. Clean out temp folders as outlined here:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279128

5. Free up more disc space on C:\ drive in prep for Service pack installations

6. Install Service Pack 1 and 2 for Vista - with reboots after each install

7. Install Kaspersky Internet Security 2013 (latest version) and reactivate with license key

......if problems persist, please post new GSI report......




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shanks800
post 10.09.2012 13:46
Post #17


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 7.09.2012




QUOTE(hoemee @ 7.09.2012 11:10) *
Hello Shanks800 -

You have a few things going on:

1. Completely uninstall kasprsky 2012 - 2013 is latest version to be installed - but follow below first...

2. Uninstall malwarebytes Anti-malware

3. Run Symantec's removal tool

4. Clean out temp folders as outlined here:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279128

5. Free up more disc space on C:\ drive in prep for Service pack installations

6. Install Service Pack 1 and 2 for Vista - with reboots after each install

7. Install Kaspersky Internet Security 2013 (latest version) and reactivate with license key

......if problems persist, please post new GSI report......


Thanks hoemee! it did the job biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoemee
post 10.09.2012 17:02
Post #18


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 318
Joined: 17.10.2008
From: USA




Great job! If you wanted to reinstall Malwarebytes, here is some information about setting the proper exclusions:

http://forums.malwarebytes.org/index.php?s...mp;#entry522440

Take care


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
deGuz
post 18.04.2013 18:14
Post #19


Newbie
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 18.04.2013




The same thing happened to us: Kaspersky 2013 won't run and it states that "service part of the program was unloaded from computer memory"

We're using a brand new computer (with IE10 on it) and Kaspersky 2013 was purchased online & installed just after purchase

Any ideas what has caused this?

Here is our GSI report:

http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...2bd9e58aeadb9dd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rudger79
post 18.04.2013 18:30
Post #20


Forum Elite
**************

Group: Gold beta testers
Posts: 9121
Joined: 20.10.2008
From: Kodiak USA




Welcome.

A couple of things:
1. Advanced System Protector is flagged as incompatible with KIS, please try with that uninstalled.
2. Spybot Search & Destroy is running, it needs to be uninstalled.
3. You have an early build of 2013 installed. Please clean upgrade to latest version 13.0.1.4190 > reboot > update databases > reboot. Clean upgrade instructions: http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=67812
4. Lastly, IE 10 is causing issues with KIS 2013 for some users. If the above does not solve your problem, then see this: http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=261741


--------------------
2015 Beta Test Machine specs: Windows 7 Pro x64 SP1, Real Machine (laptop), 4GB Ram No OEM stuff. My GSI Report Link

________________________________________________________________________________
1.Laptop -
Windows 7 Pro SP 1 x64 4gb - FF latest -
KIS 2015 Beta
2.Desktop -
Windows 7 Pro SP 1 x86 4gb - FF latest - KIS 2014
_______________________________________________________________________

My Kaspersky Account Kaspersky Support Ticket Request to Kaspersky Virus Lab Link to GSI Report Instructions Kaspersky Latest Product Versions
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 28.08.2014 15:04