IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> KAV/KIS 2012 hot-fix .b, Testing new fixes
Dmitry Myachin
post 28.06.2011 16:33
Post #1


Testing Engineer
**************

Group: KL Russia
Posts: 10444
Joined: 31.01.2006
From: Северный Кавказ




We are prepare for release hot-fix .b for KAV/KIS 2012. And we are need your help for testing it. smile.gif

1. Set ftp://dnl-test.kaspersky-labs.com/test/ap/ as update source
2. Update from this source
3. Reboot system
4. View version of basegui.ppl (must be 12.0.0.389) and avpgui.ppl (must be 12.0.0.392)
5. Check KAV/KIS. No new bugs must be!

Some fixed bugs:
1. Graphical bug in network monitor
2. Compatibility with Firefox 5
3. Also problem of input text in some sites from VK in Firefox
4. Showing thumbnails of KIS in Windows 7 taskbar
5. Credits list
6. Improved Self-Defence
7. Compatibility with Windows Recovery

Attention! Hot-fix will be updated during testing period. Do NOT remove ftp://dnl-test.kaspersky-labs.com/test/ap/ as the update source.

Do not write "cool" and other trash. Moderators, please, delete same posts.


upd.
New patch files available from 30 june — http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...t&p=1686606

upd.
New patch files are available starting from evening of July 1st. The changelist will come later.

This post has been edited by Andrey Selyanin: 2.07.2011 01:12


--------------------
kaspersky@conference.jabber.ru — быстрее, чем на форуме. umnik@jabber.ru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
harlan4096
post 28.06.2011 17:41
Post #2


True legend
***************

Group: Moderators
Posts: 12539
Joined: 22.11.2005
From: Almería (Andalucía, Spain)




W7SP1 x64 (not virtual) + KIS2012 .374a.b

After update from beta server and reboot:

1.- Still no FF5.0 extensions compatibility working:

Attached File  Sin_t__tulo1.png ( 201,16K ) Number of downloads: 231


2.- Still some files removeOnNextReboot, after too reboots of the system, those files are still there:

Attached File  Sin_t__tulo2.png ( 38,76K ) Number of downloads: 150


3.- See screenshot:

Attached File  Sin_t__tulo3.png ( 20,28K ) Number of downloads: 117


4.- Mozilla ThunderBird 5.0 final is out today ... will this patch give compatibility to it?.

Regards.

This post has been edited by harlan4096: 28.06.2011 18:16


--------------------
Testing System 1 KIS2015MR2 beta : Windows 8 Enterprise x64 K AMD Athlon II X3 450 @ 3,20Ghz 8GB RAM (Real System) K GSI Report
Testing System 2 KTS2015MR2 beta : Windows 8.1 Enterprise x86 K HP Compaq nx7400 K Intel Dual Core T2400 @ 1,83Ghz 4GB RAM (Real System)
Testing System 3 KIS4A
11.6.4.1190 MR7 beta : Sony Xperia S K JB 4.1.2


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jowi
post 28.06.2011 17:55
Post #3


Gold Beta Tester
*************

Group: Moderators
Posts: 4365
Joined: 6.03.2006
From: Germany




CODE
2. Compatibility with Firefox 5
3. Also problem of input text in some sites from VK in Firefox


Isn´t working with FF5.0 and Vista 64bit SP2.

traces [attachment=208718:KIS12.0....4_patchb.7z]


--------------------
1st PC - Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 (all updates) - testing KTS MR2 15.0.2.284 DE
2nd PC - Vista Ultimate 64-bit SP2 (all updates) - testing KTS MR2 15.0.2.233 DE PSU makes a smoking break
laptop - Windows 7 Pro 64-bit SP1 (all updates) - testing KSOS MR2 15.0.2.284 DE
mobile - Samsung GT-I9300 Galaxy SIII - Android 4.3 - testing KIS4A MR7 11.6.4.1190 DE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alien8
post 28.06.2011 18:02
Post #4


Advanced Member I
***

Group: Members
Posts: 143
Joined: 7.03.2008




Also not working here on Firefox 5 on Windows 7 x64. KIS does now show 12.0.0.374 (a.b ) so it does appear to have updated.
I'm also not sure how to interpret "Attention! Hot-fix will be updated during testing period. Do not left ftp://dnl-test.kaspersky-labs.com/test/ap/." I assume this means keep this as an update source?

This post has been edited by Alien8: 28.06.2011 18:03
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Whizard
post 28.06.2011 18:44
Post #5


Professional
***************

Group: Moderators
Posts: 20712
Joined: 19.11.2005
From: Toronto/Canada




harlan, something did not update correctly the versions of the plugins must be higher in FF.


--------------------
Networking and Security Guru
~^Whizard^~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dmitry Myachin
post 28.06.2011 18:48
Post #6


Testing Engineer
**************

Group: KL Russia
Posts: 10444
Joined: 31.01.2006
From: Северный Кавказ




For Firefox addons version must be 12.0.0.389+

Files "*.removeOnNextReboot" will be removed on next update.


--------------------
kaspersky@conference.jabber.ru — быстрее, чем на форуме. umnik@jabber.ru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
harlan4096
post 28.06.2011 18:49
Post #7


True legend
***************

Group: Moderators
Posts: 12539
Joined: 22.11.2005
From: Almería (Andalucía, Spain)




Ok, thanks Wizard ... so what to do? wait until the next update of the patch b ... or back to standard server and try to apply again the patch b?.

Added: I've rebooted twice after the patch, and those files are still there and are not removed ...

Regards.

This post has been edited by harlan4096: 28.06.2011 18:51


--------------------
Testing System 1 KIS2015MR2 beta : Windows 8 Enterprise x64 K AMD Athlon II X3 450 @ 3,20Ghz 8GB RAM (Real System) K GSI Report
Testing System 2 KTS2015MR2 beta : Windows 8.1 Enterprise x86 K HP Compaq nx7400 K Intel Dual Core T2400 @ 1,83Ghz 4GB RAM (Real System)
Testing System 3 KIS4A
11.6.4.1190 MR7 beta : Sony Xperia S K JB 4.1.2


Go to the top of the page
 
+Quote Post
harlan4096
post 28.06.2011 19:06
Post #8


True legend
***************

Group: Moderators
Posts: 12539
Joined: 22.11.2005
From: Almería (Andalucía, Spain)




QUOTE(harlan4096 @ 28.06.2011 17:49) *
Ok, thanks Wizard ... so what to do? wait until the next update of the patch b ... or back to standard server and try to apply again the patch b?.

Added: I've rebooted twice after the patch, and those files are still there and are not removed ...

Regards.


After the last update of KIS2012 from beta sever 2 minutes ago, and reboot the system, now Virtual Keyboard extension is working fine (.392), but Anti-Banner & URL Advisor still in .374 (not compatible) ...

And now only 2 files "removeOnNextReboot": pxstub.ppl and sandbox.ppl

Regards.

This post has been edited by harlan4096: 28.06.2011 19:09


--------------------
Testing System 1 KIS2015MR2 beta : Windows 8 Enterprise x64 K AMD Athlon II X3 450 @ 3,20Ghz 8GB RAM (Real System) K GSI Report
Testing System 2 KTS2015MR2 beta : Windows 8.1 Enterprise x86 K HP Compaq nx7400 K Intel Dual Core T2400 @ 1,83Ghz 4GB RAM (Real System)
Testing System 3 KIS4A
11.6.4.1190 MR7 beta : Sony Xperia S K JB 4.1.2


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jowi
post 28.06.2011 19:55
Post #9


Gold Beta Tester
*************

Group: Moderators
Posts: 4365
Joined: 6.03.2006
From: Germany




KIS 12.374 patch b, Vista Ulti 64bit SP2

KIS crashed, but i don´t know why. Played with my other pc and then i saw the message for sending dmps.

dmps uploaded to ftp.


--------------------
1st PC - Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 (all updates) - testing KTS MR2 15.0.2.284 DE
2nd PC - Vista Ultimate 64-bit SP2 (all updates) - testing KTS MR2 15.0.2.233 DE PSU makes a smoking break
laptop - Windows 7 Pro 64-bit SP1 (all updates) - testing KSOS MR2 15.0.2.284 DE
mobile - Samsung GT-I9300 Galaxy SIII - Android 4.3 - testing KIS4A MR7 11.6.4.1190 DE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Whizard
post 28.06.2011 20:19
Post #10


Professional
***************

Group: Moderators
Posts: 20712
Joined: 19.11.2005
From: Toronto/Canada




View version of basegui.ppl (must be 12.0.0.389) and avpgui.ppl (must be 12.0.0.392). Is that correct?

This post has been edited by Whizard: 28.06.2011 20:19


--------------------
Networking and Security Guru
~^Whizard^~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
522586971
post 28.06.2011 20:30
Post #11


Advanced Member I
***

Group: Gold beta testers
Posts: 75
Joined: 22.09.2010




xp-sp3.
install patch b,
reboot,
run update from GUI or cmdline,
avp.exe will crash.



I have kept updating from /test/ap and patch b was all good before 28th update .

This post has been edited by 522586971: 28.06.2011 21:04
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kinkids
post 28.06.2011 20:37
Post #12


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 20.11.2009




something happened to my PC

so i didn't upgrade correctly the versions of "avp.exe" to 12.0.0.389 plus

and reboot OS, KIS had a problem, as a figure shown below.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
harlan4096
post 28.06.2011 20:40
Post #13


True legend
***************

Group: Moderators
Posts: 12539
Joined: 22.11.2005
From: Almería (Andalucía, Spain)




QUOTE(Whizard @ 28.06.2011 19:19) *
View version of basegui.ppl (must be 12.0.0.389) and avpgui.ppl (must be 12.0.0.392). Is that correct?


In my system versions of .ppl files are not shown ... but I can show here the Hash MD5:

basegui.ppl : FBC93CD2E48F9373D36B6A703BE9BED0

avpgui.ppl : 5AB6D456E7E1096B3848C5AF7C26F59F

Regards.


--------------------
Testing System 1 KIS2015MR2 beta : Windows 8 Enterprise x64 K AMD Athlon II X3 450 @ 3,20Ghz 8GB RAM (Real System) K GSI Report
Testing System 2 KTS2015MR2 beta : Windows 8.1 Enterprise x86 K HP Compaq nx7400 K Intel Dual Core T2400 @ 1,83Ghz 4GB RAM (Real System)
Testing System 3 KIS4A
11.6.4.1190 MR7 beta : Sony Xperia S K JB 4.1.2


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Schulte
post 28.06.2011 22:18
Post #14


Gold Beta Tester
**************

Group: Moderators
Posts: 8612
Joined: 15.01.2008
From: Germany (08111000)




Rename a copy of them to basegui.DLL and avpgui.DLL


--------------------
XPpro x86/Win7pro x86/x64 running KIS 2015, KAV6, KES8
Win2003R2 running KAV6 FS, Android x86 running KIS4A
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jowi
post 28.06.2011 22:35
Post #15


Gold Beta Tester
*************

Group: Moderators
Posts: 4365
Joined: 6.03.2006
From: Germany




Another crash uploaded to ftp --> KIS12.0.0.374 patchb_crash2_Jowi
[attachment=208736:KIS12.374b_crash1.jpg]




--------------------
1st PC - Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 (all updates) - testing KTS MR2 15.0.2.284 DE
2nd PC - Vista Ultimate 64-bit SP2 (all updates) - testing KTS MR2 15.0.2.233 DE PSU makes a smoking break
laptop - Windows 7 Pro 64-bit SP1 (all updates) - testing KSOS MR2 15.0.2.284 DE
mobile - Samsung GT-I9300 Galaxy SIII - Android 4.3 - testing KIS4A MR7 11.6.4.1190 DE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marko13
post 28.06.2011 22:45
Post #16


Professional II
************

Group: Gold beta testers
Posts: 2980
Joined: 15.05.2006
From: Zagreb, Croatia




Here we go again rolleyes.gif

Ok, here it is: files updated to correct version (389 and 392), plugins in FF5 are now working, but I had to manually enable VK after starting firefox (other two enabled automatically). Version numbers for all 3 plugins are now at 389.

Could you please tell me if bug for not displaying K URL icons in Chrome and IE9 is supposed to be fixed with this patch - I can still reproduce this issue?

4. Showing thumbnails of KIS in Windows 7 taskbar - this is still not fixed. If I minimize settings window it is OK, but if any window from KIS main GUI is minimized, issue is still there:

Attached File  kis1.JPG ( 48,87K ) Number of downloads: 229



I will continue testing and will post back any issues I find.

Edit: Forgot to mention Windows version, it's Win 7 x64 SP1 real machine (my test install)

This post has been edited by Marko13: 28.06.2011 22:47
Go to the top of the page
 
+Quote Post
harlan4096
post 28.06.2011 23:28
Post #17


True legend
***************

Group: Moderators
Posts: 12539
Joined: 22.11.2005
From: Almería (Andalucía, Spain)




QUOTE(harlan4096 @ 28.06.2011 19:40) *
In my system versions of .ppl files are not shown ... but I can show here the Hash MD5:

basegui.ppl : FBC93CD2E48F9373D36B6A703BE9BED0

avpgui.ppl : 5AB6D456E7E1096B3848C5AF7C26F59F

Regards.


Both files are .397 ... and still FF5.0 doesn't work properly, only Virtual K. works ... It seems the other 2 extensions didn't update propertly (Anti-banner & URL Advisor).

Regards.

This post has been edited by harlan4096: 28.06.2011 23:30


--------------------
Testing System 1 KIS2015MR2 beta : Windows 8 Enterprise x64 K AMD Athlon II X3 450 @ 3,20Ghz 8GB RAM (Real System) K GSI Report
Testing System 2 KTS2015MR2 beta : Windows 8.1 Enterprise x86 K HP Compaq nx7400 K Intel Dual Core T2400 @ 1,83Ghz 4GB RAM (Real System)
Testing System 3 KIS4A
11.6.4.1190 MR7 beta : Sony Xperia S K JB 4.1.2


Go to the top of the page
 
+Quote Post
agoni
post 29.06.2011 01:54
Post #18


Advanced Member II
****

Group: Gold beta testers
Posts: 404
Joined: 25.04.2010




basegui and avpgui are .397
FF Plugins are working (.389)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
botpet
post 29.06.2011 04:30
Post #19


Advanced Member II
****

Group: Gold beta testers
Posts: 446
Joined: 3.02.2008
From: Székesfehérvár, Hungary




Updated from beta server. FF plugins work normal now. No problems till now.


--------------------
Help for Kaspersky Users:
Kaspersky Homepage | Convert serial to Keyfile | Offical support site | Personal Cabinet (Online Courses) | Make your GSI report | Latest product version | Online virus scanner
Help for Kaspersky Developers:
- Win8.1 Pro x64 MSDNA | KIS 15.0.0.xxxx | Firefox 27.01 / IE 11
- Gigabyte MA770T-UD3, AMD Phenom II X4 965 3,4GHz @ 3,88Ghz (14% OC), Nvidia Geforce 9600 GT 512MB, 2x 4 GB DDR3 Kingston 1333 MHz RAM, 1 TB + 1,5 TB HDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mtkeen
post 29.06.2011 07:54
Post #20


Member
**

Group: Members
Posts: 24
Joined: 20.09.2010




Updated, Rebooted. All is well. Great job.

Edit: Advisor seems a bit selective on when it decides to work.

This post has been edited by mtkeen: 29.06.2011 08:03
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 29.11.2014 08:58