IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kaspersky OEM, Buying online
IHaveQuestion
post 22.11.2010 01:16
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22.11.2010




Hello,

I have a question, I'm looking at this thing here which look kinda cheap but I'm not sure whether its allowed or not. AFAIK OEM is for system builders only so what this stores did is illegal? If I buy this and install it on my PC will the key get blacklisted by kaspersky?

http://www.aria.co.uk/Products/Software/Se...uctId=37621#rqc

Any explanation is appreciated. Thank you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
antikythera
post 22.11.2010 01:33
Post #2


ICT Consultant
*************

Group: Gold beta testers
Posts: 4688
Joined: 11.09.2009
From: The Land That Time Forgot




technically they aren't doing anything wrong in selling single user OEM licences. the only criteria they have to meet is to sell it with some hardware which can be used in the construction of a new pc such as a hard drive, mainboard or processor.

the codes shouldn't be blacklisted as long as aria got them from an authorised wholesale source.

the end user/system builder has the responsibility to make sure the purchased OEM code is installed on the hardware it was purchased with and no other systems.

if you intend to purchase without building a pc just to save on first purchase/renewal price then you are breaking the licence terms not aria.

This post has been edited by antikythera: 22.11.2010 01:37


--------------------
Nothing to see here, move along!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IHaveQuestion
post 22.11.2010 01:43
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22.11.2010




nah I'm not building a new PC, just want to get cheap renewal price.

thanks for your explanation smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
antikythera
post 22.11.2010 01:56
Post #4


ICT Consultant
*************

Group: Gold beta testers
Posts: 4688
Joined: 11.09.2009
From: The Land That Time Forgot




no problem, try this instead. it is the full retail version for roughly the same price:

http://www.amazon.co.uk/Kaspersky-Internet...6540&sr=8-6

This post has been edited by antikythera: 22.11.2010 01:59


--------------------
Nothing to see here, move along!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IHaveQuestion
post 22.11.2010 02:31
Post #5


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22.11.2010




QUOTE(antikythera @ 22.11.2010 05:56) *
no problem, try this instead. it is the full retail version for roughly the same price:

http://www.amazon.co.uk/Kaspersky-Internet...6540&sr=8-6


I'm not sure where I have read this but if my memory is correct KIS 2010 license can be use with KIS 2011. Am I right?

thanks for the link.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
antikythera
post 22.11.2010 03:05
Post #6


ICT Consultant
*************

Group: Gold beta testers
Posts: 4688
Joined: 11.09.2009
From: The Land That Time Forgot




yes 2010 activation codes work in 2011 products


--------------------
Nothing to see here, move along!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 30.10.2014 19:55