IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Update antivirus database erg langzaam
Columbus
post 10.02.2010 11:54
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 10.02.2010




Hallo,

Ik heb KAV2010 versie 9.0.0.736 en wanneer de antivirus database wordt geupdate duurt dat erg lang. Vaak blijft de update minutenlang ergens in de 90% hangen voordat hij uiteindelijk eindigt op 100%. Gedurende de update is mijn PC bovendien in andere applicaties niet meer vooruit te branden. Hoe kan de update versneld worden?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 10.02.2010 16:45
Post #2


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




QUOTE(Columbus @ 10.02.2010 08:54) *
antivirus database wordt geupdate duurt dat erg lang.


Hello,

Zou u een Gsi rapport willen posten aub.

This post has been edited by Berny: 10.02.2010 16:48
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Columbus
post 11.02.2010 18:36
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 10.02.2010




QUOTE(Berny @ 10.02.2010 13:45) *
Hello,

Zou u een Gsi rapport willen posten aub.


Bijgaand het GSI rapport http://www.getsysteminfo.com/read.php?file...04319e1fe06c48d

Het rapport is gemaakt tijdens de update van de anti-virus database. Deze update duurde in totaal 6.14 minuten waarvan ca. 4 minuten bij een updatestatus van 91%
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 11.02.2010 18:48
Post #4


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




Hello,

Bent u onlangs overgestapt naar KAV2010.
Wat was uw vorige versie ?
Heeft u de vorige versie volledig verwijderd ?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Columbus
post 11.02.2010 19:16
Post #5


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 10.02.2010




QUOTE(Berny @ 11.02.2010 15:48) *
Hello,

Bent u onlangs overgestapt naar KAV2010.
Wat was uw vorige versie ?
Heeft u de vorige versie volledig verwijderd ?


De vorige versie was KAV2009. Deze heb ik 2 weken geleden compleet verwijderd (incl. database, licentieinformatie e.d.)
Daarna KAV2010 geïnstalleerd.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 11.02.2010 19:53
Post #6


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




Hello,


U kan eventuëel eens het volgende proberen :

> Uninstall KAV2010 met de Kaspsersky removal tool
> Bestanden en registry opruimen met CCleaner
> Reboot
> KAV2010 opnieuw installeren.

Normaal gezien zou het aangeraden zijn om te migreren naar XP SP3 maar hierbij heb wat twijfels met uw hardware platform.
512 Mb Ram is normaal gezien is voldoende maar huidige OS and software vragen hardwarematig meer en meer van een PC.

Mischien komen hier nog andere reacties ...

This post has been edited by Berny: 11.02.2010 19:54
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miboe
post 21.02.2010 13:49
Post #7


Member
**

Group: Members
Posts: 33
Joined: 26.12.2009




Wel ik heb hetzelfde probleem met Windows 7 64 bit.

Ik dacht dat dit normaal was dus heb er nog nooit over geklaagd, een update is waarschijnlijk immers de grootste potentiele lek in een antivirussoftware en moet daarom omzichtig gebeuren.
Maar als dit niet normaal is, hoor ik graag het antwoord!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 21.02.2010 14:28
Post #8


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




QUOTE(Miboe @ 21.02.2010 10:49) *
update


Hello

Zou je een Gsi rapport willen posten aub.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miboe
post 21.02.2010 20:45
Post #9


Member
**

Group: Members
Posts: 33
Joined: 26.12.2009




QUOTE(Berny @ 21.02.2010 11:28) *
Hello

Zou je een Gsi rapport willen posten aub.


Natuurlijk wil ik dat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 21.02.2010 21:24
Post #10


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




Hello,

Uw Gsi vertoont geen bijzondere conflicten.
> Hoe lang duurt een update ?
> Welke update bron gebruik je ?
> Staan uw Proxy instellingen juist ?

This post has been edited by Berny: 22.02.2010 00:01
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miboe
post 22.02.2010 22:17
Post #11


Member
**

Group: Members
Posts: 33
Joined: 26.12.2009




QUOTE(Berny @ 21.02.2010 18:24) *
Hello,

Uw Gsi vertoont geen bijzondere conflicten.
> Hoe lang duurt een update ?
> Welke update bron gebruik je ?
> Staan uw Proxy instellingen juist ?


Het lijk erop dat ik wat overdreven heb, maar toch duurt een update tegen de 2-3 minuten:d. Tegenover McAfee, welke ik vorig jaar had, is dat een eeuwigheid, aangezien ook de rest van het internet tijdens die tijd zeer traag gaat.
Maar oke, zoals ik al zei heb ik er geen problemen mee, ik weet niet wat de gemiddelde update-tijd bedraagt?

Update bron en proxy instellingen heb ik niet aangepast, die moet ik straks thuis eens checken als dat nog van belang is.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 23.02.2010 00:40
Post #12


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




QUOTE(Miboe @ 22.02.2010 19:17) *
een update tegen de 2-3 minuten


Hello,

Twee / drie minuten is volledig normaal.
De duur van een update hangt af van diverse elementen zoals :
hardware platform, operating system, internet toegang, wlan/wired verbinding
grootte van de update ...

Attached File  kav_update_time.gif ( 14,38K ) Number of downloads: 5


This post has been edited by Berny: 23.02.2010 20:03
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wissertje
post 27.04.2010 06:12
Post #13


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 403
Joined: 17.06.2009




Vandaag hetzelfde probleem meegemaakt. Na een half uur was hij pas op 1 MB!! (van de 27MB ofzo).

Na een uur aan het pielen te zijn geweest kreeg ik een ingeving om de update binnen te halen met een Russisch ip adres. Wat schets mijn verbazing? In no time was het updaten compleet voltooid. In de tussentijd nog vlug geswitcht naar mijn eigen ip waarna de update meteen stil viel. happy.gif

Ik heb dan ook het vermoeden dat sommige ip adressen problemen geven bij het updaten. Is dit mogelijk? Ik heb toevallig een Russisch ip genomen maar helaas niet uit kunnen testen of het met een andere (land) ip ook goed gaat. Ik had geen zin om de update weer te verwijderen. Misschien kan hier eens naar gekeken worden, want het updaten is weer traag met een nieuwe provider = dus een nieuw ip.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 27.04.2010 11:05
Post #14


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




QUOTE(Wissertje @ 27.04.2010 04:12) *
Ik heb dan ook het vermoeden dat sommige ip adressen problemen geven bij het updaten. Is dit mogelijk?


Hello Wissertje

Wat is uw huidige Update bron ?



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wissertje
post 27.04.2010 11:46
Post #15


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 403
Joined: 17.06.2009




Deze staat op automatisch. Zie screenshot.

Hmm.. als ik kijk onder proxy staat deze ingeschakeld. Hoort die niet uit?

Edit: Net even in het log gekeken maar de update werkt nu weer normaal. misschien was er een storing aan de gang? Bedankt voor de reactie Berny.

This post has been edited by Wissertje: 27.04.2010 11:57
Attached File(s)
Attached File  voorbeeld.JPG ( 34,96K ) Number of downloads: 4
Attached File  proxy.JPG ( 47,53K ) Number of downloads: 5
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berny
post 27.04.2010 14:51
Post #16


Forum Elite
**************

Group: Moderators
Posts: 11236
Joined: 30.10.2007




Hello Wissertje

Uw Proxy-settings staan OK.

Een dergelijk voorval kan verschillende redenen hebben zoals
uw eigen LAN verbinding (Wi_Fi / Wired), uw ISP toegang, DNS server, Kaspersky Update servers ... enzv.
wel dat ik persoonlijk nooit hinder op dit vlak heb ondervonden.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wissertje
post 27.04.2010 16:35
Post #17


Advanced Member II
****

Group: Members
Posts: 403
Joined: 17.06.2009




Ik denk dat de updateserver er even geen zin in had, en dat de verandering van ip gewoon toeval was. Inmiddels vliegen de updates weer om de oren. smile.gif

Anyway, toch bedankt voor de reactie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 1.10.2014 04:15