IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Services.exe High CPU Usage with 6.0.4.1212
phr3n1c
post 1.12.2009 21:09
Post #21


Kaspersky Fan I
********

Group: Members
Posts: 1670
Joined: 8.07.2008
From: Tettnang, Germany




.1217 has just changes for localization.


--------------------
Feldstudie.net

Multiple exclamation marks are a sure sign of a diseased mind...
Eve-Spieler sind für Nerds diejenigen Leute, die Nerds für normale Leute sind.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ramplc
post 2.12.2009 20:37
Post #22


Member
**

Group: Members
Posts: 18
Joined: 27.01.2009




Hi Guys

We have a similar problem. Fortunately we have only installed 1212 on two machines and we have noticed a slowdown. Simple things like spell check before sending emails, printing, opening the thesaurus in MS Word. All these things take much longer then with MP3.

The Kaspersky support guys have explained to switch off Self-defense which seems to help.

I have attached a file sent to me. KAV explained that these are workarounds till they fix the issue. Really speaking I have only noticed improvements with turning of the Self-Defense.

RAM


Attached File(s)
Attached File  MP4_Slowdown_Issue.doc ( 272K ) Number of downloads: 40
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
phr3n1c
post 2.12.2009 21:12
Post #23


Kaspersky Fan I
********

Group: Members
Posts: 1670
Joined: 8.07.2008
From: Tettnang, Germany




QUOTE(ramplc @ 2.12.2009 17:37) *
Hi Guys

We have a similar problem. Fortunately we have only installed 1212 on two machines and we have noticed a slowdown. Simple things like spell check before sending emails, printing, opening the thesaurus in MS Word. All these things take much longer then with MP3.

The Kaspersky support guys have explained to switch off Self-defense which seems to help.

I have attached a file sent to me. KAV explained that these are workarounds till they fix the issue. Really speaking I have only noticed improvements with turning of the Self-Defense.

RAM

Please ask them for a 'special' dll for testing. They should know what is meant. If not, feel free to contact me over PN. wink.gif


--------------------
Feldstudie.net

Multiple exclamation marks are a sure sign of a diseased mind...
Eve-Spieler sind für Nerds diejenigen Leute, die Nerds für normale Leute sind.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jadams159
post 3.12.2009 00:38
Post #24


Newbie
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2.10.2009




We just picked up Kaspersky a couple months ago.... It's been a pain in the @55. I'm glad I found this post (coincidently looking for something else), I have all these problems and more.

I tried to get some support from KAV a while back about deployment and was so disappointed in their support I don't want to call back.

I went firm wide with MP4, never having MP3. I am also hiding from a mob.

Does anyone know if I can push MP3 over MP4 withou removing it first? One reboot is enough if I can keep it down to that.

Thanks to everyone here.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ramplc
post 3.12.2009 14:28
Post #25


Member
**

Group: Members
Posts: 18
Joined: 27.01.2009




Hi

phr3n1c -
Thanks I'll ask KAV support.

jadams159 -
From my experience you needed more then one reboot when installing MP3. Not sure if you can downgrade. The initial MP3 package does not contain the latest signatures, if I remember correctly it installs with 2007 signatures.

I believe the proper procedure is to Install -> Reboot -> Update -> Reboot -> Run full scan.

The good thing about MP4 is that you can update the signatures in the installation package, you cannot to this with MP3. Also MP4 does not ask for the computer to be restarted as much as MP3 did, because of updates.

RAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Drurikd
post 3.12.2009 20:45
Post #26


Newbie
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 3.12.2009




I had to revert our 50 plus systems from 6.4 to 6.3. The newest version slowed down everything to a grind.horrible issue from kaspersky. Wont be getting a renewel from me for sure
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bleu Cube
post 3.12.2009 21:38
Post #27


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 3.12.2009




Having the exact same issue with 700 PC's. I've just turned off some of the protection bits. According to the workforce members it started just a couple days ago - but today it's hit us full force. A lot of workstations are just plain locked up. Will be placing a support call here in a minute.

Version number is 6.04.1212

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gunkan
post 4.12.2009 16:57
Post #28


Member
**

Group: Members
Posts: 18
Joined: 10.03.2009




Good Afternoon,
Give a try : create a new package without NDIS option. Re-deploy the package.
I bet it will solve many of your performance problems.
best regards
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GriffGB
post 4.12.2009 20:35
Post #29


Advanced Member I
***

Group: Members
Posts: 122
Joined: 19.03.2009




QUOTE(Drurikd @ 3.12.2009 16:45) *
I had to revert our 50 plus systems from 6.4 to 6.3. The newest version slowed down everything to a grind.horrible issue from kaspersky. Wont be getting a renewel from me for sure


I'm in the process of doning that. Although, I'm doing it on a "complain about speed, downgraded the department" basis. I've already got enough things to do without having to spend time downgrading everyone's AV becuase it's made their machine unuseable.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jeff Field
post 4.12.2009 21:33
Post #30


Member
**

Group: Public Testers
Posts: 18
Joined: 19.08.2009




QUOTE(Bleu Cube @ 3.12.2009 12:38) *
Having the exact same issue with 700 PC's. I've just turned off some of the protection bits. According to the workforce members it started just a couple days ago - but today it's hit us full force. A lot of workstations are just plain locked up. Will be placing a support call here in a minute.

Version number is 6.04.1212


This. This exact problem. It was fine before the thanksgiving break, was bad at the start of the week and is absolutely crippling us now, and Kaspersky support hasn't responded to my response to their suggestion I turn off quick scans, which weren't on.

Going to try disabling things for now.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jeff Field
post 4.12.2009 23:00
Post #31


Member
**

Group: Public Testers
Posts: 18
Joined: 19.08.2009




I know a lot of you are struggling with this, and I got the following PDF back from Kaspersky support regarding this so I'm including it.

I've tried the first 3 things (napfix and the exclusion and trust on SSV. I also disabled SSV addon via GPO).

I'll let you know how it works out.

Too big to attach so:

http://jfield.posterous.com/pdf-on-how-to-...v-mp4-slow-boot

-Jeff
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jadams159
post 5.12.2009 01:36
Post #32


Newbie
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2.10.2009




QUOTE(Jeff Field @ 4.12.2009 15:00) *
I know a lot of you are struggling with this, and I got the following PDF back from Kaspersky support regarding this so I'm including it.

I've tried the first 3 things (napfix and the exclusion and trust on SSV. I also disabled SSV addon via GPO).

I'll let you know how it works out.

Too big to attach so:

http://jfield.posterous.com/pdf-on-how-to-...v-mp4-slow-boot

-Jeff



Jeff,

Good luck with that. I've done almost all of that and I'm still encountering issues.

I can't believe Kaspersky hasn't just released a patched client, or just start over. This is cr@p.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spxm
post 2.04.2010 05:25
Post #33


Newbie
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 30.03.2010




Resurrecting this thread. Has anyone tried the pdf fix (above) with good results? Or, are there any other discussions that address this problem? I cannot say exactly if Services.exe is the sole problem but we are experiencing significant performance drop and intermittent system stalls on our network. Uninstalling Kaspersky entirely has resolved this performance issue. But this is not what we want as we have payed a good amount of money for this softwaree (admin kit 6.0.4.1212).

The last post in this thread was on 1.12.2009 08:39. Thanks to all the posters..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Testeur09
post 3.04.2010 16:19
Post #34


Advanced Member IV
******

Group: Members
Posts: 713
Joined: 14.10.2009




Try to deploy build 6.0.4.1424, it should resolve those performance issues.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jadams159
post 5.04.2010 19:49
Post #35


Newbie
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2.10.2009




QUOTE(spxm @ 1.04.2010 21:25) *
Resurrecting this thread. Has anyone tried the pdf fix (above) with good results? Or, are there any other discussions that address this problem? I cannot say exactly if Services.exe is the sole problem but we are experiencing significant performance drop and intermittent system stalls on our network. Uninstalling Kaspersky entirely has resolved this performance issue. But this is not what we want as we have payed a good amount of money for this softwaree (admin kit 6.0.4.1212).

The last post in this thread was on 1.12.2009 08:39. Thanks to all the posters..



I'm still on MP3 (after having too many problem with MP4), and I'm not experiencing issues. I might try the newest version of MP4 this summer, but I wasn't planning on having to do such thorough testing for an AV product.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Suncoast Hospice
post 6.04.2010 23:33
Post #36


Member
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 19.01.2010




QUOTE(Testeur09 @ 3.04.2010 08:19) *
Try to deploy build 6.0.4.1424, it should resolve those performance issues.


So far (fingers crossed ) the performance issues have been resolved with 6.0.4.1424, as well as a few other bugs. We are still testing before we deploy it widely with all the issues with 6.0.4.1212.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cmlagoa
post 23.04.2012 18:31
Post #37


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 20.07.2010




Hi, we had the same issue here with one computer that had the CPU always at 30% while my computer with the same OS and the same version of KAV was at 3, 4%

I unninstalled KAV 6.0.4.1424 and CPU consuption was reduced to 2%
I re-installed KAV 6.0.4.1424 and the CPU went up again to 30%
I disabled the Firewall component under Anti-Hacker and the CPU consumption was reduced to 2%

I didn't find any unusual activity under Anti-Hacker / Report so I kept it disabled.
It's weird because my computer with the Firewall enabled keeps the CPU with a low consumption..

Regards,
Ricardo Santos

This post has been edited by cmlagoa: 23.04.2012 18:42
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmut
post 23.04.2012 18:44
Post #38


True legend
***************

Group: Gold beta testers
Posts: 12537
Joined: 23.06.2005




Install the latest version 6.0.4.1611.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cmlagoa
post 26.04.2012 19:16
Post #39


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 20.07.2010




Thanks Helmut but unfortunately it didn't solve the problem:
Attached File  process.png ( 46,83K ) Number of downloads: 28


On that picture, by network I mean the network interface card.

I'll leave the firewall disabled on that computer.
If anyone come with a different solution I'd be glad to know.

Thank you!

This post has been edited by cmlagoa: 26.04.2012 19:20
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 20.08.2014 20:33